Почитаме делото на Апостола

ОУ „Васил Левски” – гр. Враца отбеляза седмица на Апостола

За поредна година учениците от ОУ “Васил Левски” град Враца отбелязаха с редица дейности и мероприятия дните, посветени на Апостола.                                                     По традиция всяка година 19-ти февруари се предшества от поредица изяви на учениците. В часовете на класа учениците се запознаха с факти от живота и дейността на Апостола. Особен интерес и вълнение предизвика конкурсът по краснопис за първокласниците “Като наниз от мъниста…”, крилати мисли на Васил Левски, както и преписът на стихове за Левски при трети и четвърти клас.                                                               При учениците от V – VIII клас бе проведен конкурс /есе/ на тема: Аз пиша: „Левски – велик и безсмъртен”.  Фрагменти от есе на М. Христова VII а клас „С уважение и любов към патрона на училището: Апостоле, днес отново си спомняме за тебе, за твоите славни дела и опитите за спасение... Ти и днес си за пример... От деня на смъртта ти, поколенията те помнят и говорят за тебе! Всички в тоя ден поднасят цветя по българската земя - земята, която те е откърмила като герой, като Българин! Всички ние, учениците от училището се гордеем с теб! Нека бъдем отговорни, честни и достойни граждани на Отечеството си! Поклон пред теб, Апостоле!...Поклон!                                                                                                            

 В училището се организира и изложба на рисунки на тема „Апостола...”                

 За пореден път учуниците от училището достойно се представиха на състезание, организирано от Младежки дом – гр. Враца под надслов „Чиста и свята Република”. Учениците завоюваха достойно трето място сред седемте отбора.                                                      

  На 19 -ти февруари учениците поднесоха цветя и венци пред паметниците на Васил Левски в града. Училището участва в Панахида в черква „Възнесение”. Група ученици участваха с поетичен рецитал в организираното градско тържество.                                          

 И този път учениците от училището отбелязаха 144 години от гибелта на  Апостола като достойно отдадоха почит и преклонение към великия българин. Крилатите мисли на Апостола са вдъхновяващи  и целеустремени: Да бъдем отговорни, честни и достойни граждани на нашето отечество България!